Categories
Alt andet

Tassimo kapsler – En særlig god kop kaffe


Over de sidste par år er det blevet populært og let tilgængeligt at gøre brug af en ny måde at brygge og drikke kaffe. Det er nemlig en kaffe som kvalitetsmæssigt nemt nærmer sig den kaffe, du ville få med en klassisk espressomaskine som på cafeerne. Heldigvis kan du med Tassimo kapsler eller lignende få god kaffe på let hvis. Nespresso opfandt i sin tid kaffe kapslerne og det revolutionerede måden at brygge kaffe på i hjemmet. Men en god opfindelse får sjældent lov til at stå alene og der er hurtigt kommet konkurrence fra f.eks. Dolce Gusto kapsler og Tassimo kapsler og selvfølgelig det utal af kompatible og billige kaffekapsler der ellers bliver lavet.

Hvad skal der til for at lave en god kop kaffe

For at kunne lave en god kop kaffe med Tassimo kaffekapsler eller lignende er du nødt til at først at investere i en god kaffemaskine. Der kan du finde mange gode tilbud på både kaffemaskinen men også finde kapsler til Tassimo eller Dolce Gusto på tilbud. Du kan finde de fleste kaffekapsler på tilbud enten i supermarkedet eller ved at søge på f.eks. Tassimo kapsler tilbud. Sådan finder du nemt de billigste tassimo kapsler. 

Hvem er Tassimo?

Tassimo er et fransk mærke. Kapsler til Tassimo er ofte baseret på kendte mærkevarer såsom Tassimo kapsler Marabou, Orea, Gevalia, Twinings, Milka og mange andre. Du skal derfor vælge disse kaffekapsler, hvis du er glad for og gerne vil være sikker på at kunne genkende smagen fra f.eks. din ynglings chokolade.

Tassimo-maskinen er derfor både god til både børn og voksne, da der er et stort udvalg af forskellige kapsler til tassimo-maskinen. Derudover giver de også mulighed for, at du kan få lækkert mælkeskum på toppen af din kaffe eller kakao. Det er altså en god måde at få lidt forkælelse til hverdagen.

Hvordan virker Tassimo-systemet

Tassimo-systemet gør brug af kapsler, som hver har til en drik. Det er så smart at alle Tassimo kapsler har en individuel stregkode som maskinen læser og derefter bliver maskinen fortalt, hvordan drikken skal laves ift. Mængde af vand, temperatur, mælk osv og hvor stærk kaffen f.eks. skal være.  Du får dermed det bedste resultat, hver gang.

Det er derfor meget enkelt at betjene Tassimo-maskinen og de tilhørende kaffekapsler til Tassimo gør det endnu lettere og så tager det ingen tid. Du skal bare putte kapslen i maskinen og trykke start.

Fordele ved Tassimo kapsler

Her giver vi dig et overblik over de mange fordele ved Tassimo.

  • Tassimo maskinen er dejligt nem at betjene og aflæser selv stregkoden på bosch tassimo kapsler og tilpasser der efter temperatur, vandmængde, vandtryk og bryggetid. Det bliver ikke nemmere.
  • Du har et helt utroligt stort udvalg af smagsvarianter både ift. Kaffe men også hvis du er til kaffe med mælk, kakao eller the. 
  • Fordi kapslerne bliver lavet ud fra kendte varemærker som f.eks. Jacobs, Marabou eller Oreo, kan du være helt sikker på, at smagen du elsker, også kommer til at være i din drik.
  • Den bliver rigtig nem at rengøre, fordi kapslen bare skal fjernes, når du har brugt den. Den afkalker nemlig sig selv og kører sit eget rengøringsprogram. Det eneste du skal gøre, er at tørre overfladen af med en klud. De aftagelige dele kan også tåle opvaskemaskinen.
  • Sidst men ikke mindst så er kapslerne lufttætte og forseglingen bliver først brudt, når du brygger kaffen. Det bliver derfor altid en friskbrygget oplevelse med Tassimo kapsler.

Ulemper ved Tassimo kapsler

Her har vi nævnt nogle af ulemperne ved Tassimo kaffekapsler.

  • Du kan kun lave en kop ad gangen, med mindre du har tænkt dig at have flere maskiner i dit køkken. Det tager til gengæld ikke særligt lang tid at lave.
  • Du kan ikke lave kolde drikke, så det er ikke der du får din iste
  • Det er dyrere end normal filterkaffe, for selvom du finder billige Tassimo kapsler, vil de koste mere end det du bruger til filterkaffe.
  • Det er ikke nødvendigvis det mest miljøvenlige. Plastkapsler er ikke gode for miljøet, så du er derfor nødt til at sortere dit affald, hvis du ønsker at passe på miljøet. Dog kan du også nemt sende dine tassimo kapsler til genbrug.
  • Der er ikke nogen kompatible kapsler, som der er hos f.eks. Nespresso.

Bør du vælge en Tassimo-maskine

Hvis du drikker utroligt meget kaffe og gerne drikker flere kander i løbet af dagen, kan det godt være at Tassimo ikke passer til dit behov, da det hurtigt kan blive meget dyrt i længden.

Er du derimod en livsnyder som godt bare vil nyde en god og skøn frisklavet kop kaffe, kakao eller kop the et par gange om dagen, eller bare ikke er en fan af filterkaffe, så kan det være et godt valg for dig og det er i hvert fald billigere end at gå på café flere gange dagligt. 

Den lange holdbarhed er også et plus, da du derfor med fordel kan købe et udvalg af forskellige drikke, så du har et lager til, når du får gæster eller hvis du finder billige tassimo kapsler, fordi der har været tilbud.

Hvilken model bør du vælge?

Alle Tassimos maskiner er fuldautomatiske og bruger de samme kapsler, hvilket betyder, at du er sikret den samme gode kvalitet, uanset hvilken maskine du vælger. 

Når det er sagt, er der alligevel forskellige modeller og priser at skulle vælge imellem, hvilket primært skyldes designet, muligheden for en større vandtank eller et evt. indbygget vandfilter. Du kan på de dyre modeller også finde et display, som muliggøre det for dig, at du kan indstille, hvordan du vil have din drink.

På Bosch hjemmeside er det muligt for dig at læse om alle modellerne. Bosch tassimo kapsler er også vidt tilgængelige rundt omkring, f.eks. i lidl.

Hvad koster en kop kaffe?

Kapsler til tassimo koster ofte et sted mellem 2,5 og 3 kroner stykket. Der er nogle få varianter, hvor du skal bruge to kapsler til en enkelt krop, f.eks. hvis du er en Cappuccino drikker, hvor kaffe og mælk er i forskellige kapsler og der vil det i stedet koste omkring fem kroner stykket. 

Kan Tassimo kapsler blive for gamle – og hvor længe kan dem med mælk holde sig?

Alle Tassimo kapsler er forseglet, dermed har det ikke nogen betydning, at du har åbnet æsken, hvor de ligger i. Der er dog en god grund til, at også kapslerne med mælk i kan holde så længe. Det kan de netop fordi mælken i produktionsforløbet er blevet opvarmet til en høj temperatur og derefter er kapslerne blevet forseglet i den lufttætte kapsel. Der er dog tit en udløbsdato på enten pakken eller kapslen, som vil fortælle dig, hvornår eller hvis den udløber.

Hvad skal jeg vide om opbevaring i forhold til mine Tassimo kapsler?

Som med meget andet kaffe og andre kaffekapsler, så bør du opbevare dine Tassimo kaffekapsler på et tørt sted og helst uden direkte sollys. Du behøver derudover ikke at opbevare de kapsler, der bruger mælk i køleskabet. Det behøver du ikke, da mælken er varmebehandlet og kapslerne er lufttætte og derfor holder de på både smag og duft, så du får den bedste oplevelse med din kaffe.

Derudover er Tassimo kapsler, som mange andre kaffekapsler dekorative og der findes mange former for kapselholdere, som kan stå ved siden af din maskine. Så kan du både se hvad du har og byde på, du har det lige ved hånden og det ser indbydende ud.

Hvor kan man købe kapsler til Tassimo?

Tassimo kapsler kan købes i langt de fleste større supermarkeder, så hvis du løber tør, kan du nemt løbe ned og købe Tassimo kapsler i lidl og støtte lokalt. Derudover, så vil du også have dem med det samme. Alle vinder. Hvis dit lokale supermarked dog ikke har lige præcis den variant, du elsker, så er der heldigvis en webshop, hvor du kan finde et større udvalg og ofte kan du også finde billige Tassimo kapsler, fordi der er tilbud. 

Det giver dig også mulighed for at læse, hvad andre synes om de enkelte varianter og du kan nemt også få svaret på diverse spørgsmål du skulle have. Webshops er altså en god ressource.

Kan du få kompatible kapsler til Tassimo

Da Tassimo kapsler har unikke stregkoder betyder det, at du ikke kan finde kompatible kapsler til denne type kaffemaskine. Det kan du derimod gøre til f.eks. Nespresso eller Dolce Gusto. Det kan selvfølgelig ses som en ulempe, men til gengæld er de kapsler, som du kan finde til Tassimo både gode og til at betale.

Håndfuld Tassimo kapslerHåndfuld Tassimo kapsler

Hvad kan jeg få med en Tassimo maskine?

Med en Tassimo maskine kan du nemt få lige præcis den drik som dit hjerte begærer. Den kan nemlig både lave den sorte kaffe som vi kender, en cortardo, lungo, Americano eller flere former for kaffetyper med mælk som f.eks. en Cappucino. Derudover kan du også få lavet kakao eller te, som de små kan nyde, eller hvis du eller din gæst bare ikke er til kaffe eller i humør til det.

Er der ventetid, hvis jeg vil lave andre typer kaffe eller drikke lige efter hinanden?

Fordi Tassimo-maskiner har en rigtig kort opvarmningstid er der ikke behov for, at du venter på at maskinen varmer op, hvis du skal have lavet kaffe til flere gæster. Du kan nemt og hurtigt bare skifte uden at bekymre dig, og smagen smitter ikke af på den næste kop du brygger. Kapslerne sikre nemlig, at drikken kommer direkte ned i din kop, uden at røre maskinen, så du får ikke smag af den tidligere drik, selvom de er lavet lige efter hinanden. Udover det, så bliver maskinen også skyllet igennem efter hver kop.

Så ja, du kan nemt og konsekvensfrit lave flere kopper efter hinanden, uanset hvilken smagsvariant du og dine gæster ønsker jer. Det har aldrig været nemmere.

Kan man gøre kaffen stærkere eller svagere?

Det korte svar er ja, læs din manual. Det lange svar er også ja og nu skal du høre hvordan. Selvom Tassimos teknologi gør, at hver drik bliver præcis som produktet er tiltrængt ved produktion pga. Tassimo kapslernes stregkode, så er der selvfølgelig en mulighed for at ændre ting, da alle er forskellige så hvorfor skulle vi ikke foretrække vores kaffe forskelligt. Derfor er det muligt at indstille maskinen manuelt til at gøre din kaffe eller kakao stærkere eller svagere.

Hvis du vil have din kaffe bliver stærkere

Så hvis du ønsker en stærkere kop, starter du med at stykke på start/stop knappen, når drikken er blevet fyldt 2/3 op i koppen. Ved at gøre kopstørrelsen bliver mindre og dermed bliver den stærkere og mere koncentreret. 

Hvis du vil have at din kaffe bliver svagere

Hvis du derimod har svært ved stærk kaffe og gerne vil have en mildere smag, så holder du start/stop knappen nede når LED kampen lyser grønt. Så fortsætter maskinen med at brygge på den samme kapsel. Du slipper blot knappen, når du har fået den ønskede styrke. 

Det tager selvfølgelig tid at blive sikker på, hvordan du gør det på en måde, som gør din kaffe perfekt. Så det er blot at prøve sig frem.

Hvad skal jeg vælge til min maskine?

Fordi der er så mange valgmuligheder ift. Tassimo kapsler, kan det være svært at vælge. Nogle varianter er sødere, nogle fås med en smag af karamel eller vanilje. Derfor kan du nemt prøve nogle forskellige varianter, så du kan smage dig frem til, hvad du bedst kan lide og hvad der passer dig bedst. Derudover kan du nemt have et udvalg, til når der kommer gæster, for ligesom du har en smag du bedst kan lide, så vil dine gæster, familie osv. Også have en favorit. Smag er jo trods alt forskellig. 

Det er også muligt at lave iskaffe, det er dog ikke helt så smart, da du er nødt til at lave kaffen som normalt, altså varm og så lade den køle ned, f.eks. med hjælp fra isterninger. Det skyldes, at vandet forbliver den samme temperatur, som den er programmeret til, og du kan derfor ikke bare få kold kaffe fra maskinen.

FAQ om Tassimo kapsler – Ofte stillede spørgsmål

Når det kommer til Tassimo kaffekapsler er der flere spørgsmål som ofte bliver stillet. Herunder har vi forsøgt at svare på de hyppigste.

🤔 Er det en god kvalitet kaffe der er i Tassimo kaffekapsler?

Filosofien bag kaffekapsler er, at den skal være på omgangshøjde med den kaffe du få på dyre cafe, hvor der står en uddannet barista og brygger din kaffe. Kun de allerbedste kaffebønner bliver udvalgt til at blive brugt i Tassimo kaffekapsler. Det er højtuddannet kaffeeksperter der rejser rundt og udvælger de forskellige kaffebønner. Udover kaffe har Tassimo et stort og pænt udvalg af kakao, te og kolde produkter. Af samme høje kvalitet som deres kaffe.

Tassimo kapselmaskine er med til at udnytte kaffekapslerne med den høje kvalitetskaffe. For at få optimalt ud af Tassimo kaffe kapsel er det vigtigt at du sikre dig at kapslen er sat korrekt i og du benytter dig af filteret vand eller mineralvand. Kalken i vandet fra vandhanen gør din kaffe flad og kedelig og på sigt ødelægger den din kapselmaskine. 

😁 Kan jeg købe billigere kompatible Tassimo kapsler?

Hver enkel Tassimo kaffe kapsel er udstyret med en stregkode der fotæller Tassimo kapselmaskine, hvilken kaffe der skal brygges. Er det en Cafe Latte, en Cappuccino eller en Expresso. Stegkoden gør at det ikke er muligt at benytte sig af de billigere kompatible kaffekapsler. 

Stregkoden er din sikkerhed for at den kop kaffe du drikker, er blevet brygget på den bedst mulige måde og at kaffen der er blevet brugt, er af højeste mulig kvalitet, som det er muligt at købe i verden.

I stedet for kompatible Tassimo kaffekapsler er det muligt fra tid til anden at købe Tassimo kaffekapsler på tilbud. Enten via en webshop eller i en fysisk butik. Du kan også med fordel tegne et abonnement hos en kaffeudbyder af Tassimo kaffekapsler og få fordele som trofast kunde.

🤩 Hvornår giver en Tassimo kapselmaskine mening?

Hvis du hører til dem der drikker mange kander kaffe om dagen, vil en Tassimo kapselmaskine ende med at være en dyr løsning. Høre du til gengæld til dem der hellere vil have et par kopper om dagen og så i en god kvalitet, er en Tassimo kapselmaskine en suveræn løsning. Det gør det også muligt at tilbyde en individuel løsning til alle. Det kan både være på jobbet eller i privaten. Bare fordi man arbejder eller bor sammen er det jo ikke ensbetydende med at man kan lide den samme kaffe. Det kan også være at man fortrækker en stærk kop ekspresso om morgenen til at vågne op på og så en mildere cappuccino senere på dagen.