Categories
Kaffe Udstyr

Kaffedåse – Sådan opbevarer du bedst din kaffe.


Som kaffedrikker og måske endda kaffeelsker har du brug for at opbevare dine kaffebønner. Ofte opbevares kaffen i en kaffedåse. Det kan enten være en lufttæt kaffedåse eller i en smuk kaffedåse med patentlåg. 

Forskellen på gamle kaffedåser og nye kaffedåser, er at de nye kaffedåser er bedre til at opbevaring af kaffebønner, så de holder sig friske længere og dermed giver en bedre kaffeoplevelse. 

Det er muligt at købe dåser til kaffe som ligner retro kaffedåser, men som i virkeligheden er kopier af gamle kaffedåser.

 • Crema E Aroma (1000g)
  Crema E Aroma (1000g)
  127 kr
 • Classico, malet (250g)
  Classico, malet (250g)
  64 kr
 • Tierra Planet (1000g)
  Tierra Planet (1000g)
  135 kr

Kaffedåser retro

Gamle kaffedåser er smukke og farverige, men er ofte ikke velegnet til at opbevare kaffe i. Brug dine kaffedåser til pynt og opbevaring, hvor det ikke er så vigtigt at dine madvarer holder sig friske. 

Nogle af de kaffedåser, som anses for populære er f.eks. kaffedåse cirkelpige. Hvem kender ikke Irmas cirkelpige.

Det er i dag muligt at få nye kaffedåser, der ligner de gamle retro kaffedåser men med de nyes fordele. Det vil sige at du køber en lufttæt kaffedåse, der ligner en gammel retro kaffedåse.

Kaffedåser retro er kendt for at være farverige med motiver, hvorimod nye kaffedåser ofte holder sig til lyse rene design.

Kaffedåser nye

Er du på jagt efter en ny kaffedåse, som opbevarer dine kaffebønner på bedste vis, så du kan brygge den bedste kop kaffe.

Mange nye kaffedåser er designet af kendte designere. Du kan f.eks. vælge at kigge på en kaffedåse eva solo eller en merrild kaffedåse. Husk også at undersøge en kaffedåse med patentlåg eller en kaffedåse med ventil, inden du vælger den der passer dig og dit behov. Mange nye kaffedåser kommer med patentlåg eller med ske.

 • Philips-Maintenance-Kit
  Philips Saeco Rengøringssæt
  399 kr
 • Bosch siemens sampak
  Bosch / Siemens – Plejesæt (TZ80004)
  259 kr
 • Philips-Kalk--og-Vandfilter
  Philips Saeco Kalk- og Vandfilter x 2
  249 kr

Designer kaffedåser

Er du ikke til kaffedåser, der har et retro look er der flere andre muligheder. En af dem er Eva Solo kaffedåser eller også Stelton kaffedåse. De er begge designet til at opbevare kaffe, på en måde der sikrer at kaffen bibeholder både smag og aroma. Det betyder at dine kaffebønner er friske og din kaffeoplevelse forbliver optimalt. Det gør gamle kaffedåser desværre ikke. De er udelukkende smukke til opbevaring.

At kaffedåser retro er smukke og er perfekte til at give et køkken et smukt look skal ikke undervurderes. 

Lufttæt cr. patentlåg kaffedåse

Patent eller en lufttæt kaffedåse er 2 sider af samme sag. Det drejer sig om en kaffedåse, som sikrer at luften ikke kommer ud fra dåsen, når den er lukket. Det sikrer at dine kaffebønner ikke mister smag eller aroma under opbevaring. En anden løsning er en vakuum kaffedåse, som sikrer at der hverken slipper luft ind eller ud af din kaffedåse.

Kaffedåse med ske

En af de nye kaffedåser kommer i dag med en ske. En metode gør det nemmere at måle den nøjagtige mængde kaffe af som du skal bruge, når du skal brygge din kaffe.

Stelton kaffedåse er en af de kaffedåser, der er en kaffedåse med ske.  Dåsen er designet, så du nemt kan afmåle den nøjagtige mængde kaffe, så du får det bedste resultat.

Kaffedåsen er designet så skeen er en del af dåsen, hvilke betyder at den aldrig bliver væk eller ødelægger kaffen. Skeen er lavet af rustfrit stål og er den del af låget. Hvilke betyder at den aldrig bliver væk.

Køb kaffedåse og sæt præg på dit hjem

Har du lyst til at indrette dit køkken med gamle retro kaffedåser, kan du med fordel søge på internettet efter kaffedåser retro. Du kan gå på loppemarkeder og lede efter gamle kaffedåser. Her skal du dog være opmærksom på om det er originale gamle kaffedåser eller om det er nye kaffedåser med et retro look. Det sidste er afgjort bedre i forhold til at opbevare kaffebønner, hvorimod det første er kaffebønner der prismæssigt er mere værd. Du kan f.eks. søge på kaffedåse cirkelpigen, hvis du vil have en retro kaffedåse, som er en dansk kaffedåse. En anden du kan søge på, er Erik kold kaffedåse. Han designer kaffedåser i gammel retro design, som vi kender fra vores forældre.

 • LAVAZZA-TIERRA-PLANET-ORGANIC 500g
  Tierra Planet (500g)
  73 kr
 • LAVAZZA-TIERRA-AMAZONIA 500g
  Tierra Amazonia (500g)
  73 kr
 • LAVAZZA-TIERRA-AFRICARFA
  Tierra Africa (500g)
  73 kr

Opbevar din kaffe korrekt

Når du har købt dine kaffebønner, er det vigtigt at du opbevarer dem korrekt, så de holder sig friske. Friske kaffebønner giver en bedre kaffeoplevelse. Du skal kun kværne den mængde kaffebønner du har brug for og resten skal du opbevare i en lufttæt kaffedåse. Ved at opbevare din kaffe i en lufttæt kaffedåse sikre du dig, at din kaffe forbliver frisk. Samtidig med at den bevarer smag og aroma. Selvom der er mange retro kaffedåser, som er smukke, er de ikke velegnet til at opbevare kaffe. Du bør vælge nye kaffedåser. De kan sagtens have et retro look, selvom de er nye. 

Det vigtige er at du vælger en lufttæt kaffedåse, som opbevarer dine kaffebønner på den bedst mulige måde. Alternativ kan du vælge en kaffedåse med ventil. Begge dele sikrer, at smag og aroma bliver opbevaret på den bedst mulige måde.

Populære kaffedåser retro

Når mange tænker kaffedåser tænker de også på retro kaffedåser, som cirkelpigen. Det er kaffedåser du både kan finde på loppemarkeder som originale, men også som nye kaffedåser med luftventil, der sikrer at dine kaffebønner bliver opbevaret på den bedst mulige måde. Kaffedåser der er retro er smukke, men som kaffedåse er de ikke gode. Brug dem til pynt, men til at opbevare din kaffe, bør du bruge en ny kaffedåse med ventil. Ventilen sikrer at kaffebønnerne forbliver friske og dermed sikre du dig, at din kaffeoplevelse forbliver optimal.

 • Bonini Milano 1000g
  Milano (1000g)
  80 kr

FAQ om Kaffedåser

Hvordan opbevarer jeg bedst min kaffe i en kaffedåse?

Hvis du vil opbevare din kaffe på den bedst mulige måde, skal det ikke være i en smuk gammel kaffedåse. Derimod skal du opbevare din kaffe i en ny kaffedåse. De nye lufttætte kaffedåser sikre, at din kaffe bibeholder både smag og aroma på den bedst mulige måde. 
Er du til kaffedåser retro, skal du sikre dig at det er en kopi af de gamle kaffedåser. Især hvis du vil have den optimale kaffeoplevelse. Er de kaffedåser du har kun til pynt eller til opbevaring af fødevarer, som ikke mister smag, kan du sagtens opbevare dem i gamle kaffedåser.
De nye kaffedåser, som f.eks. Stelton kaffedåser har indbygget luftsikre ventil, som sikrer at kaffebønnerne opbevares på bedst mulig måde.

Smukke gamle kaffedåser?

Er du vild med gamle kaffedåser skal du vide, at de ikke er den optimale måde at opbevare kaffe i. Gamle kaffedåser er ikke lufttætte og derfor er de ikke den bedste dåse til at opbevare kaffe på, hvis du ønsker den bedste kaffeoplevelse. Derimod skal du vælge en lufttæt kaffedåse. Mange designer kaffedåser som stelton kaffedåse er designet til at opbevare din kaffe, så din smags oplevelse er optimal. Er du vild med retro kaffedåser og stadig gerne vil have den optimale kaffeoplevelse, skal du vælge en kaffedåse med retro look. F.eks. kaffedåse cirkelkaffe eller Erik Kold kaffedåse.

Hvilken betydning har din kaffedåse?

Din kaffedåse har stor betydning for din opbevaring af din kaffe. Der er mange smukke gamle kaffedåser, som passer fantastisk i dit køkken, men som ikke er gode til at opbevare kaffe i. For at opbevare din kaffe optimalt, er det vigtigt at have en lufttæt kaffedåse. En lufttæt kaffedåse sikrer at din kaffebønner ikke mister smag og aroma i mellemtiden. Det er muligt at købe en lufttæt kaffedåse med eller uden ske. Du kan købe en kaffedåse med ske. Skeen er en del af dåsen, så den ikke forsvinder.