Categories
Opskrifter

Sådan laver du de lækreste, sprødeste vafler


Ligesom ved så mange ting, er der mange meninger om hvad der er den bedste vaffel. Derfor er der også vaffeljern der er bedre for nogle end for andre, men én ting er sikkert og det er at vi kan lave vores vafler ligesom vi ønsker dem og det kan vi bl.a. med det rette vaffeljern.

Find det bedste vaffeljern så du kan lave de bedste vafler

Når mulighederne er mange i forhold til hvilken type vaffel vi vil have på tallerkenen, så er der også en del muligheder når det gælder hvilket vaffeljern vi vil slå som vores egen favorit. Du skal derfor starte med at se på hvad der er en god vaffel for dig før at du kan finde guiden til at få de lækreste vafler, efter din mening.

Er du helt alene om at spise vaflerne, kan det måske være at et vaffeljern der kun laver en vaffel ad gangen, er den bedste løsning for dig, mens det klart er en fordel at finde et vaffeljern der kan producere flere på samme tid, hvis der er mange munde at mætte.

Når du vælger et vaffeljern hvor der kun er plads til at lave en vaffel ad gangen, har du den store fordel med dig at du ikke føler dig nødsaget til at spise to, hvis det bare er en enkelt der er lyst til. Du undgår altså madspild eller at overspise, men den væsentligste forskel er nok at det lille vaffeljern ikke fylder særlig meget og vi ved alle godt, at køkkenmaskiner har det med at optage alt for meget plads i forvejen.

Det er selvfølgelig ikke det, om der kan laves én eller to vafler ad gangen der gør udslaget for at få den bedste vaffel, men det er ikke helt forkert at se på hvilket vaffeljern der bruges alligevel. Det kan nemlig være lidt af en kunst at lave vafler på et gammeldags vaffeljern, hvor der ikke er tilføjet de smarte løsninger som nutidens vaffeljern f.eks. kan.

Vafler med sirup

Temperaturkontrol er en rigtig god funktion at vægte

Det der kan være godt at se efter hvis du skal udpege et kommende vaffeljern til køkkenet bør derfor være om der er sådan nogle funktioner som f.eks. temperaturkontrol og om denne temperaturkontrol er mulig selv at indstille.

Når du selv har muligheden for at indstille temperaturkontrollen, er du godt kørende uanset hvordan vaflerne foretrækkes. Det gør det meget lettere især hvis der er flere munde at mætte, for hvis nogle i familien ønsker at vaflen ikke er sprød mens andre gerne vil have det, så kan dette være den afgørende funktion for at lave de bedste vafler uanset hvilken mund der skal bespises.

Når du har lavet de bedste vafler, er der også mange der sætter pris på at vaffeljernet ikke er for besværlig i forhold til selve rengøringen. Vi har nok alle et minde eller to fra en toastmaskine der har fået ødelagt belægningen fordi der er forsøgt med alverdens udstyr at rengøre maskinen. Det samme er lidt gældende nogle af de ældre vaffeljern, så gør dig selv den tjeneste at finde et vaffeljern der er let at rengøre.