Categories
Uncategorized

Rooibos te – Sund te?


Rooibos te er en type rød te, som hurtigt er blevet populær. Den er nem at genkende på sin rødbrune farve og lækre aroma. Mange nyder at drikke en kop beroligende te om aftenen eller til middag. Har du ikke prøvet rooibos te endnu, vil du nok hurtigt lære at elske dens runde og søde smag. Rooibos tea er kendt både for sin utraditionelle opvækst og beroligende egenskaber. 

Planten rooibos er nemlig ikke te, da det ikke stammer fra teplanten, men bliver alligevel behandlet som det. Hvis du godt kan lide fylde og runde teer, vil rooibos te være lige noget for dig. Teen kan nydes som den er, eller med tilføjet mælk eller honning i. Rooibos tea er også atypisk fordi den omvendt af mange andre slags te stadig smager godt, når den er kold. Teen bliver nemlig hverken bitter eller skarp i smagen. Du kan derfor med fordel bruge Rooibos te til at lave forfriskende iste.

Rooibos tebreve

Ofte vil rooibos tea blive solgt i løse blade og kviste, som du selv kan hælde i poser eller sier. Men foretrækker du at gøre din teoplevelse nemmere, kan du også købe rooibos tebreve. Det gør, at du bare kan tage brevene individuelt og hælde varmt vand over. Så har du en lækker kop te med rooibos tebreve på få minutter. I tebrevene vil den dejlige smag og aroma stadig være bevaret, men blive opbevaret, så det er nemt at bruge.

På grund af sin farve er rooibos blevet en del af familien af rød te. Navnet stammer fra ”red bush” som på dansk betyder ”rød busk”. Planten kommer fra Sydafrika og har fået sit navn fra måden den gror på. Det er nemt at genkende rooibos te på sin karakteristiske farve og dejlige aroma. Der er få andre Rooibos tebreve som kan skabe samme flotte dybe røde farve i din tekop.

Rooibos te egenskaber

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at drikke rooibos tea på grund af dens rooibos te virkning. Når du drikker en kop rooibos får du nemlig utroligt mange sunde vitaminer og antioxidanter med. Du får både C-vitamin, jern og kalcium når du drikker rooibos te. Det kan hjælpe med at bidrage til en sund hverdag og balanceret kost. Der er masser af sunde og gavnlige rooibos te egenskaber, som du med fordel kan nyde til daglig. 

Ved at drikke teen får du hedder ikke rooibos te virkning fra koffein eller garvesyre. Anderledes end mange andre slags te, indeholder rooibos tea nemlig ingen af delene. Det betyder at du kun får fordele med teen uden alle ulemperne. Så kan du også med fordel nyde dens rooibos te egenskaber om aftenen, da fraværet af koffein gør, at det ikke påvirker din søvn. 

Rooibos te sundt

Rooibos er utroligt sundt på grund af de store mængder vitaminer og antioxidanterne du får igennem teen. På samme tid er der ikke skadelige stoffer, og det gør, at du med fordel kan vælge teen til en del af din sunde livsstil. Der er mange forskellige ting, som gør rooibos te sundt. Teen er også kendt for sine beroligende egenskaber, som kan hjælpe dig med at falde i søvn. Du kan også bruge rooibos te egenskaber til at slappe af, hvis du føler dig stresset. 

Hvis du ønsker at gøre dit for miljøet og have et helt rent produkt, kan du vælge økologisk rooibos te. Så er du sikker på, at der ikke er brugt sprøjtemidler i høstningen eller produktionen af teen. At vælge økologisk rooibos betyder, at alt i processen er blevet lavet økologisk. Dette gør rooibos te sundt for både dig og jorden.

Rooibos gravid

Det er sikkert at drikke rooibos tea når du er gravid. Det er faktisk ikke kun sikkert, det er også en fordel. Rooibos te er set som den slags te, som er bedst at drikke, når du er gravid. Det er på grund af de høje mængder calcium, magnesium og antioxidanter der er i teen. De bidrager til at dit system kører sundt og bidrager til en varieret kost. Rooibos indeholder heller ikke noget koffein, hvilket kan være skadeligt i for store mængder under graviditet. Derudover så hjælper det med fordøjelse og minimerer tegnene på allergener og forstoppelse. Mange af de besværligheder som din krop skaber, når den er gravid, kan rooibos tea hjælpe imod. Flere andre slags te indeholder større mængder koffein eller har ikke lige så mange sunde stoffer. Det meste te er fint at drikke under graviditet. Men hvis du gerne vil have en te, som hjælper dig, vil rooibos være et godt valg.

Rooibos te køb

Det er muligt at købe rooibos tea mange forskellige steder. Hvis du er ny til rooibos, kan du kigge i dit lokale supermarked. Det vil give dig mulighed for at se og lugte til teer fysisk, så du kan vælge din yndlings. Udvalget af rooibos tebreve vil nok ikke være det største i et supermarked, men det er et godt sted at starte. Vil du gerne afprøve lidt mere, kan du gå til en te- og kaffeforhandler. Her kan du ofte finde mange forskellige afarter af rooibos tea med tilsatte smage.  Kan du bedst lide at handle online, vil du også kunne finde mange forskellige forhandlere. Her du kan læse om dem, før du vælger hvilken slags rooibos te, du gerne vil have. De fleste steder vil du både kunne købe rooibos tebreve, løse teblade og økologisk rooibos te.

FAQ om Rooibos te

Hvad er rooibos?

Rooibos te har eksisteret i omkring 300 år og er i den tid blevet utroligt populært. Det er kendt på sin dybe rødbrune farve og søde smag. Rooibos er egentlig ikke te overhovedet, da det ikke er en del af Camellia Sinensis planten, som laver både sort og grøn te. Men det er en tørret plante som vi behandler på samme måde som meget andet slags te. Derfor bliver rooibos tea af mange betragtet som værende te alligevel.Hvad er rooibos te godt for?

Rooibos hjælper med at holde din mave i balance. Det er fyldt med calcium, magnesium, c-vitamin, og forskellige antioxidanter. Så hvad er rooibos te godt for? Det hjælper på dit tarmsystem og fordøjelse. Samtidigt er der ikke koffein i, så du skal ikke være bange for at drikke for meget af det. Ofte får vi ikke nok vitaminer i hverdagen, så rooibos tea kan hjælpe med en balanceret kost.Hvordan skal rooibos te tilberedes?

Rooibos er en af de mere robuste typer te og den er nem at brygge for alle. Læg bare dine rooibos tebreve eller løse teblade i din kop, og hæld kogende vand over. Rooibos tea kan godt holde til 100 grader varmt vand. Derudover har teen godt af at stå og trække længe, gerne over otte minutter. På den måde får du alle smagsstofferne og aromaen fra din rooibos te, uden den bliver bitter.