Det er ingen hemmelighed, at vandets bryggetemperatur når du rammer kaffebønnen har betydning.
Derfor er det på det seneste også blevet utrolig populært med Third Wave kaffe.
Fælles for navnene er, at du selv hælder vand langsomt over dine malede kaffebønner
Den giver en virkelig god føling din vand hastighed, men endnu vigtigere så kan de bedste af dem fastholde temperaturen.
Den perfekte bryggetemperatur til kaffe.
Det er vigtigt fordi, kaffen kun kan nå sit fulde potentiale, hvis den får de optimale vilkår.
Vandtemperaturen skal derfor hverken være for høj eller for lav.
Den perfekt vandtemperatur til brygning af kaffe, er 96 grader celsius.
Hvis du ikke har en af tidligere nævnte kaffe elkedler, kan du bruge et almindeligt termometer.
På den måde er du sikker på at ramme, den helt rigtige temperatur.
Der er selvfølgelig også laser termometret, for dem der aldrig går ned på udstyr.
Men er du ude i de investeringer, kan du lige så godt købe elkedlen.
Jeg er sikker på du bliver glad for den.
Men har du hverken termometer eller en kedel der kan fastholde vandet på en bestemt temperatur, så kan du gøre som en hver anden husmor.
Lad vandet koge op og vent ca 30 sekunder før du hælder det over bønnerne.
Det er nok tid til at temperaturen vil være faldet fra kogepunktet på 100 grader, ned til de ca. 96 grader.
Nu vi alligevel taler om vandet, så lad mig dele et tip med dig.
Alt efter hvor i landet du bor, er der forskel på hvor meget kalk der er i vandet og hvordan det smager.
Dette påvirker selvfølgelig også smagen af din kaffe.
Derfor er det en god ide at have en kande med britta/kalk filter, så du kan filtrere vandet inden du bruger det.