Kender du den berømte Kona kaffe, fra Captain Cook Coffee Company på Hawai?
Det er en af de bedste og mest eksklusive kaffesorter i verden!
Kona Coffee dyrkes på skråningerne af Mauna Loa vulkanen.
Netop den vulkanske undergrund og den fantastiske klima på Hawaii, menes at give denne eksklusive kaffe, dens vidunderlige karakter.
Samtidig er det, det eneste sted i USA hvor der dyrkes Arabica kaffe bønner.
Landskabet er som alle steder på Hawaii, fuldstændig fortryllende.
Selv uden interesse for kaffe, er det værd, at tage køreturen op af Mauna Loa.
På grund af dens fantastiske aroma anses Kona kaffe, som en af de bedste kaffer i verden.
Fuldt på linie med f.eks. Blue Mountain kaffe fra Jamaica.
Captain Cook Coffee Company der har dyrket denne kaffesort siden 1880, har tilknyttet omkring 450 små kaffebønder og sælger kun 100% ren Kona, der er certificeret af the State of Hawaii Department of Agriculture.
Captain Cook Coffee Company.
Captain Cook Coffee Company har dyrket Kona Coffee siden 1880erne.
Captain Cook Coffee Company håndplukker og behandler nemlig kaffebønnerne, med samme store respekt, som Rombouts Malongo selv.
Kona kaffe er ikke bare en bønne, der er en bønne med historie.
Jeg er selv en hund efter kaffe, med en historie bag sig.
Ikke blot, at nu var der en der besluttede sig for at plante et bær i baghaven.
Jeg kan klart anbefale, at du tager et smut forbi plantagen.
Næste gang du er på Hawaii, den er helt klart en besøg værd!
Kaptajn James Cook.
(27. oktober 1728 – 14. februar 1779) var en engelsk opdagelsesrejsende født i Yorkshire.
James Cook var den første europæer, der opdagede Hawaii og Australien.
Som følge af Cooks forståelse for kostsammensætningens betydning.
Døde ingen af hans besætningsmedlemmer af skørbug.
Hvilket ellers var almindeligt på den tid.
Det var nok ikke på grund af Kona kaffe.
Men mon ikke den havde hjulpet på humøret, hvis de havde den ombord?
I de tidlige år, var det Japanske og Kinesiske flygtninge der arbejde på kaffeplantagen.
Men det har siden spredt sig til mange små individuelle kaffebønder rundt om på Øerne.
De monopol tilstande der herskede tidligere, betød også, at der var mere land opdyrket med kaffe.
I dag er det derfor kun en tredjedel, så stort område, so, det var i det 19. århundrede.
Kona Kaffe i dag.
Ifølge Diana McGill fra Kona Kai Farm, er Kona Kaffe reelt ikke noget specielt, for der er mange gode kaffer rundt om i verden.
Men den specielle smag, frembragt af den Hawaiianske jord, kan ikke efterlignes andre steder.
Det er gør den speciel i sig selv.
Prisen på Kona er høj, fordi der er så få hektar at dyrke den på.
Den er efterspurgt på grund af sin kraftige smag og ikke mindst historie.
Kona Kai Farm blev grundlagt, af en Advokat fra San Fransisco i 1979.
De opkøber kaffe fra mere end 200 mindre kaffebønder og prisen ligger på ca. 87 cent pr. pund.