Categories
Uncategorized

Kaffesirup. Perfekt til den udsøgte kaffedrik


De fleste danskere får 4 kopper kaffe dagligt, i gennemsnit. Det bliver altså i længden ret mange kopper kaffe, vi drikker. Der er ovenikøbet mange måder at brygge kaffen på, både filter, ved en espressomaskine eller ved hjælp fra kaffekapsler. Uanset hvordan, er kaffen sikkert rigtig god, men nogle gange kan det være fedt at give den et ekstra pift og det er her, at kaffesirup kan være til hjælp og markant kan gøre din kaffeoplevelse nemmere. 

Når du bruger kaffesirup, er du fri for at få den samme ensformige kop kaffe hver dag, da der er et hav af forskellige smage som kan spice kaffen lidt op og så kan du helt selv dosere efter smag og behag. Kaffe med sirup er derfor det perfekte valg, når du vil forkæle dig selv eller andre, hvis du f.eks. har inviteret folk til middag eller andre specielle begivenheder, og så er kaffe sirup en rigtig god gave.

 • Monin kaffesæt 3x5
  Kaffesirup 3×5 cl. kaffesæt
  49,95 kr
 • Monin kaffesæt 5x5
  Kaffesirup 5×5 cl. kaffesæt
  69,95 kr

Nicolas Vahe kaffesirup

Der er rigtig mange forskellige mærker inde for kaffesirup og Nicolas Vahe kaffesirup er helt klart en af de gode. Kaffesirup fra Nicolas Vahe er af høj kvalitet. Selve mærket startede med at lave marmelader og er senere begyndt på kaffesirup, olier og andre søde sager. 

Alle produkter bliver lavet uden kunstige konserveringsmidler og er desuden uden kunstige farve- og smagsstoffer, da produkterne kun er lavet af råvarer af højeste kvalitet og det kan uden tvivl smages, når det kommer i kaffen.

Det er altså en let måde at tilføje luksus i din hverdag, hvis du skaber dig en samling af de velsmagende kaffesirupper og så pynter de ovenikøbet, hvis du har dem stående fremme. Så du skal bare finde den rette kaffesirup for dig, om det er en karamel sirup eller en vanilje sirup eller noget helt tredje.

1883 kaffesirup

1883 kaffesirup er endnu et af de populære mærker på markedet for kaffesirup. Det er et kendt fransk mærke, som laver nogle af de lækreste kaffe sirupper på markedet. Som navnet indikerer, så går firmaet helt tilbage til 1883 og blev skabt af Philbert Routin en begavet herbalist. Han valgte 35 forskellige plante arter fra de franske alper, som ville blive grobund for firmaets sirupper, som de producere den dag i dag.  Det er altså et firma med mange års erfaring og er dygtige inde for deres felt. 

De har også en bred variation af forskellige smage, hvilket vil sige, at alle kan finde en smag, der passer dem og man kan let opbygge et kaffesirup sæt, der kan behage alle. En klassiker er deres karamel kaffesirup eller deres vanilje kaffesirup, som kan købes i f.eks. Føtex. De er med deres pæne og slanke design også perfekte at have stående i køkkenet, så man nemt og overskueligt kan se udvalget.

 • LAVAZZA-CREMA-GUSTOSO 1000g
  Caffè Crema Gustoso (1000g)
  120 kr
 • LAVAZZA-CREMA-CLASSICO 1000g
  Caffé Crema Classico (1000g)
  120 kr
 • MERRILD-CREMA 1000g
  Crema (1000g)
  112 kr

Monin kaffesirup

En af de andre store kanoner på markedet for kaffesirup, og et af de mærker du ofte vil se på cafeer, er Monin kaffesirup. Du kan dog ikke putte Monin kaffe sirup i en boks for det forholder sig nemlig sådan, at du kan bruge det til så meget mere end bare kaffe. Disse kaffesirupper er nemlig også super gode i milkshakes, smoothies, varm mælk, the, madlavning, bagning og meget mere. Mange er også glade for at bruge det i f.eks. cocktails og drinks, da de netop smager rigtig godt her. En anden god ide at bruge dem til er at pifte desserten op. 

Der er derudover mange forskellige varianter og der bliver skelnet mellem deres frugtsirup og deres plantesirupper. Frugtsirupper er f.eks sådan nogle med jordbær, kiwi eller kirsebær og er generelt gode at mixe i drinks, hvor plantesirupperne er lavet på blomster, rødder og andre plantedele og kan give en spændende smag til din kaffe.

Derfor skal du bruge sirup i kaffe

Kaffe kan hurtigt blive en smule ensformigt, især hvis vi får mange kopper i løbet af en dag, eller hvis den generelle kaffe kvalitet ikke er den højeste. Heldigvis kan kaffesirup hjælpe, ved at hælde et skvæt kaffesirup i, enten karamelsirup eller en anden smags variant, får du en ny og god smag til kaffen, som virkelig kan gøre noget godt. Der er også mange, som er glade for at hælde en smule over deres havregrød om morgenen, i stedet for at gøre brug af den traditionelle sukker. 

Kaffesirup har rigtig mange forskellige brugsmuligheder, så det er helt klart en god investering at lave til dit køkken, så du kan spice din kaffe op, men også din madlavning, din bagning og så er de ofte også gode til at lave cocktails med. Du skal altså bruge kaffesirup, hvis du gerne vil gøre noget nyt og spændende i dit hjem.

 • Philips-Kalk--og-Vandfilter
  Philips Saeco Kalk- og Vandfilter x 2
  249 kr
 • Philips-Coffee-Oil-Remover
  Philips Saeco Coffee Oil Remover
  45 kr

Lav din egen kaffesirup

Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra, så kan det være en kæmpe fordel for dig at lave din kaffesirup selv. Det er både et kæmpe flex over for gæster, når de spørg, hvad det er, du har puttet i kaffen, men ofte så kan du også lave det til dine specifikke ønsker og evt. lave en sukkerfri kaffesirup, hvis det er vigtigt for dig. Desuden er det dejligt nemt og du kan bruge ting, du har i køkkenet. Har du f.eks. en gammel og lidt kedelig vaniljestang, som ellers ikke fejler noget, kan du putte den i og koge den sammen med kaffesiruppen, men du kan også bruge en kanelstang, bare for at komme med et par eksempler. Derudover kan du lave søde personlige flasker at have siruppen i, så det oveni bliver en perfekt gave at give til andre. Desuden er det utroligt nemt at lave, da du bare skal koge ingredienserne op sammen.

Gør brug af kaffesirup til iskaffe, Irish Coffee mm.

Kaffesirup kan bruges til rigtig mange ting, men det er ofte en essentiel del af f.eks. at lave iskaffe. Det giver bare det ekstra til den, når du har kølet kaffen ned, og hældt mælken i, så vil smagen af vanilje eller karamel bare gøre det perfekt på en varm sommerdag. Omvendt kan det også være godt, når du i de kolde vintermåneder skal lave dig en Irish Coffee, da den igen, kan gøre den lidt mere speciel og krydret, men langt de fleste drikke, kan faktisk nyde godt af lidt kaffe sirup. Så du kan helt roligt eksperimentere lidt og glæde dig til de gode og spændende smagsindtryk, der venter længere ude i fremtiden for dig og dine gæster. Men du kan også bruge det i f.eks. dine desserter eller i dine cocktails.

Den perfekte ting til en gaveæske

Mad er vejen til danskernes hjerte og derfor kan det være en perfekt værtindegave at komme med en flaske kaffesirup. Du kan evt. lave den selv. Derudover, så er det også en god ting at putte i en gaveæske sammen med noget god kaffe, nogle småkager, måske lidt lakrids. Du kan jo give et helt kaffesirup sæt og pakke dem pænt ind. Det er en perfekt gave, både i sig selv men især også i gaveæsker. Det kan også være en god ide at kigge på, hvis du skal lave en firmajulegave, da den generelt kan bruges til mange ting, ikke kun kaffe og den er derfor ret universel. 

 • Bosch siemens sampak
  Bosch / Siemens – Plejesæt (TZ80004)
  259 kr
 • Bosch Siemens brita vandfilter 3 stk.
  Bosch/Siemens Brita Vandfilter (3 stk)
  219 kr
 • Siemens-afkalkning med tabletter
  Bosch/Siemens Afkalkningstabletter TZ80002B
  87,95 kr

FAQ om kaffesirup – Ofte stillede spørgsmål

😁 Hvad er kaffesirup?

Kaffesirup er en sirup, der er lavet til kaffe, som kan gøre din kop kaffe mere smagsfyldt og mere personligt. Der er rigtig mange forskellige mærker og smagsvarianter og de kan derfor skabe en individuel og speciel smagsoplevelse til din måske ensformige kop sorte kaffe. Det er altså en god og lækker og også billig løsning til at forkæle dig selv lidt og gøre kaffen lidt ekstra indbydende. De fås ofte i glasflasker og er derfor holdbare. Du kan også bruge kaffesirup til mange andre ting, såsom til deserter eller cocktails. Det er f.eks. populært at bruge dem til at lave Irish coffee 🤔 Hvor kan jeg købe kaffesirup?

Du kan købe kaffesirup rigtig mange steder, f.eks. bliver 1883 kaffesirup ofte solgt i f.eks. Føtex, men der er også mange online udbydere, som sælger et bredt udvalg af kaffesirupper til en god og billig pris. Vælger du at købe kaffesirup på nettet, så sørg for at undersøge forskellige sider, så du får den billigste kaffesirup, det kan generelt være en god ide at undersøge tre forskellige hjemmesider, da du så får en god ide om prisniveauet, og ellers kan du vente til at de måske kommer på tilbud, og ellers er dem i supermarkedet ofte til at betale.🤩 Kan jeg selv lave kaffesirup?

Du kan nemt lave din egen kaffesirup. Det er nemt og ligetil og der er en masse forskellige opskrifter på nettet. Ofte skal du blot koge de forskellige ingredienser op. Det er desuden en god måde at lave siruppen, lige nøjagtig som du ønsker dig, og du kan desuden også lave pæne flasker til dem og give dem væk som en god værtinde- eller julegave. Der er altså mange fordele ved at lave kaffesiruppen selv, og ofte bliver den også bedre. Andre bliver ofte også rigtig glade for en hjemmelavet gave, så hvorfor ikke, når det er ligetil?