Categories
Kaffe Udstyr

Delonghi vandfilter – Til optimal kaffebrygning


En kop kaffe består af kaffebønner og op til 98% vand. Det er derfor ikke underordnet hvilken type vand du benytter, hvis du vil opnå den bedste kvalitet. Foruden kaffebønnerne skal du fokusere på kvaliteten af den vand du benytter til at brygge din kaffe. Er der for meget kalk i vandet, vil det selv med gode bønner blive en kedelig og flad oplevelse. Brug derfor enten mineralvand eller filteret vand, når du brygger din kaffe. Det kan f.eks. være et Delonghi vandfilter. De er designet, så de passer til alle Delonghi kaffemaskiner med undtagelse af de allerældste modeller. 

Delonghi er en italiensk producent af kaffemaskiner og Delonghi kalkfilter.

 • LAVAZZA-TIERRA-PLANET-ORGANIC 500g
  Tierra Planet (500g)
  73 kr
 • LAVAZZA-TIERRA-AMAZONIA 500g
  Tierra Amazonia (500g)
  73 kr
 • LAVAZZA-TIERRA-AFRICARFA
  Tierra Africa (500g)
  73 kr

Delonghi kaffemaskiner

Bor du i et område hvor der er meget kalk i postevandet og har du ikke lyst til at ofte penge på dyr mineralvand kan du med fordel investere i en Delonghi kaffemaskine. Her er det muligt at tilkøbe og udskifte Delonghi filter som sikre dig at din kaffe ikke får den kedelige flade bismag af kalk.

Delonghi vandfilter holder til 300-350 kopper kaffe, inden det skal udskiftes. Enten det eller hvis du ikke er den store kaffedrikker, hver anden måned. Husk at afkalke kaffemaskinen først, inden du skifter dit Delonghi kalkfilter. 

Du kan købe Delonghi vandfilter og afkalkningsmidler samme sted som hvor du købte din kaffemaskine. Du kan vælge at købe et Delonghi filter ad gangen eller du kan vælge at købe flere, ofte med betydelig rabat.

Delonghi kaffemaskine er bygget, så du nemt og hurtigt kan udskifte dit Delonghi kalkfilter.


Se hvordan Delonghi vandfilter virker

Brygning af kaffe

I mange år var det vigtigere at få masser af kaffe i løbet af dagen i stedet for få gode kopper hvor der er fokuseret på kvaliteten i stedet for kvaliteten. Mange af os er vokset op med, at der altid stod en termokande med mere eller mindre frisk kaffe på bordet. I dag har flere og flere fået øjnene op for at kaffe ikke bare er kaffe og det er værd at investere i en god kaffemaskine og gode kaffebønner. Ved siden af kaffebønnerne og kaffemaskinen er det også vigtigt at fokusere på vandet. Du skal sikre dig at du har en kaffemaskine som f.eks. Delonghi, hvor de har designet maskinen så vandet bliver filtreret inden det når kaffebønderne. Delonghi vandfilter skal udskiftes fra tid til anden. Dermed sikre du dig at din kaffe forsat er af bedste kvalitet.

Firmaet Delonghi

Delonghi er noget så usædvanligt som et firma med mere end 100 år på bagen. Det stammer fra hvad man bedst kan kalde kaffens andet hjemland. Italien. Maskinerne er lavet i hånden og inden de sælges, er de afprøvet adskillige gange. Derfor kan man opleve, at der er små kafferester i den maskine man har købt. Delonghi har fokus på design og brugervenlighed, samtidig med at kaffemaskinen skal brygge den bedst mulige kaffe.  Det betyder at man får en kaffemaskine, hvor der er et udskifteligt Delonghi vandfilter. Det er hurtigt og nemt at udskifte og sikre ikke alene at din kaffeoplevelse bliver bedre, men også at din kaffemaskine lever længere. Det er muligt at købe ekstra Delonghi kalkfilter. Både online, men også hvor du normalt køber din kaffe.

Køb af DeLonghi vandfilter

For at få det optimale ud af din Delonghi kaffemaskine skal du regelmæssigt udskifte dit Delonghi kalkfilter. Det koster penge og derfor er det en god ide at undersøge markedet for Delonghi filter og købe det billigste sted. Der kan være op til 10 kr. forskel på, hvor du køber dit filter og da du som minimum skal udskifte det 6 gange om året løber det op. Ikke et enormt beløb, men de penge kan da blive brugt på noget sjovere. F.eks. en bedre kaffebønne eller du kan prøve en ny variant for pengene. Undersøg derfor markedet inden. Det er muligt at købe et Delonghi vandfilter ad gangen, men ofte kan det bedre betale sig at købe 5 eller 10. Det samme gælder hvis du køber afkalkningsmiddel. Det er et afkalkningsmiddel der er designet til Delonghi kaffemaskiner og det skal bruges inden du udskifter dit Delonghi kalkfilter. Ofte er det muligt at købe en pakke der både indeholder Delonghi filter og afkalkningsmiddel. 

Kaffen

For at kunne brygge den bedste kaffe skal du bruge 3 ting. En god kaffebønne, en kaffemaskine og så skal du have vand, som ikke har for meget kalk i. For at undgå kalken i vandet, som giver en flad bismag til din kaffe, kan du benytte dig af Delonghi vandfilter.  Med hensyn til dit valg at kaffebønner er det naturligvis altid en smagssag. Hvad du syntes er fantastisk kaffe vil andre ikke værdsætte. Derfor er det vigtigt at du vælger ud fra dine smagsløg. Der er dog stadig nogle ting der går igen uanset hvilke bønner du vælger til din kaffe. Køb altid hele bønner og gerne så friskristede som muligt. Jo friskere jo mere smag og aroma i din kaffekop. Køb små portioner og lad dig for en gang skyld, ikke friste af tilbud. Kværn den mængde kaffe du har brug for og ikke mere og husk regelmæssigt at udskifte dit Delonghi kalkfilter.  Når du skal vælge dine kaffebønner så gå efter de lysristede eller mediumristede. Jo mørkere jo mindre smag og aroma. De store kaffeproducenter der går efter den samme smag hele tiden vil smide samtlige bønner ned i kafferisteren. Gode som mindre gode kaffebønner og så rister de kaffebønnerne til de er sorte. Dermed sikre de kontrollen over smagen.

FAQ om Delonghi vandfilter

Hvorfor skal jeg bruge et Delonghi vandfilter?

Du skal bruge et Delonghi vandfilter for at få den optimale kaffeoplevelse. En kop kaffe består af op til 98% vand og det er derfor en vigtig ingrediens når det kommer til at brygge kaffe. Desværre er det danske vand ofte fuld af kalk som gør din kaffe flad og efterlader en kedelig bismag. Det undgår du ved først at benytte et Delonghi kalkfilter. Du kan købe dine Delonghi filter samme sted som hvor du har købt din Delonghi kaffemaskine. Det er hurtigt og nemt at udskifte dit Delonghi vandfilter. Det anbefales at du udskifter dit filter, når du har brygget omkring 300-350 kopper kaffe eller hver anden måned. Husk først at afkalke kaffemaskinen.Er vandet vigtigt når jeg brygger kaffe?

En kop kaffe består af op til 98% vand, så ja vandet er en vigtig del af din samlede kaffeoplevelse. Selvom vores vand er renset og kan drikkes, er det fuld af kalk, som gør din kaffeoplevelse dårligere. Derfor er det vigtigt at du først filtrere dit vand med et Delonghi vandfilter. Ved at benytte vand der først er filtreret med et Delonghi kalkfilter sikre du dig, at få den bedste smag og aroma ud af dine kaffebønner. Du kan købe Delonghi filter samme sted, som hvor du har købt din kaffemaskine. Vær opmærksom på at der kan være store prisforskelle.Er Delonghi vandfilter dyre?

Et Delonghi vandfilter koster omkring 65-75 kr., alt efter hvor du køber det og du skal bruge mindst 6 om året. Det er derfor ikke den vilde udskrivning på årsplan, når det sikre dig at du får en langt bedre kaffeoplevelse. Samtidig vil det også øge holdbarheden på din kaffemaskine at du benytter dig af et Delonghi kalkfilter. Noget af det der virkelig mindsker din kaffemaskines levetid, er kalk. 
Derfor er det penge der er givet godt ud og du sparer penge på at skulle købe en ny kaffemaskine. Kaffemaskiner der går i stykker fordi de ikke er blevet afkalket, er som udgangspunkt ikke dækket af garantien.